Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@15:29:05 GMT

پروتکل‌های بهداشتی ویژه کنکور ۹۹ اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۲۰۰

پروتکل‌های بهداشتی ویژه کنکور ۹۹ اعلام شد

سازمان سنجش آموزش کشور روز شنبه با انتشار اطلاعیه ای، پروتکل های بهداشتی ویژه کنکور سراسری، داوطلبان و خانواده های آنان را اعلام کرد.

دستورالعمل های بهداشتی با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای اجرا به دانشگاه ها و موسسات آموزشی مجری آزمون های سراسری ابلاغ شده است که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظارت بر اجرای موارد بهداشتی با دقت نظر بیشتری توسط سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود و لازم است داوطلبان نیز با همکاری و رعایت بهداشت فردی، حفظ فاصله فیزیکی و زدن ماسک، این سازمان را در برگزاری مطلوب آزمون ها یاری کنند.

زمان برگزاری آزمون های سراسری با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنظیم و توسط ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصویب و ابلاغ شده است.

به منظور مساعدت و همراهی بیشتر با داوطلبان و رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله ایجاد فرصت مناسب برای ضدعفونی کردن فضا، امکانات و تجهیزات از سوی حوزه‌های برگزاری آزمون همچنین به منظور جلوگیری از تراکم جمعیتی داوطلبان در حوزه‌ها برای کاهش حداکثری انتشار ویروس کرونا، این سازمان در راستای تدابیر اتخاذ شده جهت ارتقا ایمنی حوزه‌ها و به تبع آن داوطلبان، با تایید ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، اقدام به افزایش روزهای برگزاری آزمون  از ۲ روز به ۴ روز در آزمون سراسری کرده است.

در این تصویر، آمار داوطلبان کنکور سال های ۹۹ و ۹۸ مورد مقایسه قرار گرفت؛ همچنین در جدول بعدی زمان برگزاری آزمون های سراسری و تعداد داوطلبان مشخص شده است.

 

دستورالعمل های بهداشتی کنکور ۹۹

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، عوامل اجرایی و حفاظتی در صحت کامل سلامتی در اجرای آزمون همکاری خواهند داشت. لازم به توضیح است نسبت به سال گذشته تعداد عوامل اجرایی برگزاری آزمون ها، حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.

با هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، یک نفر به عنوان کارشناس بهداشت و سلامت تعیین شده تا برای ارائه مشاوره های بهداشتی در حوزه فعالیت کند.

مواد ضدعفونی کننده مورد استفاده از نوعی است که واکنش آلرژیک داوطلبان و عوامل اجرایی را به دنبال نداشته باشد.

انتخاب سالن آزمون، با گنجایش مناسب در نظر گرفته شده و صندلی ها با فاصله فیزیکی مصوب ۱۸۰ سانتی متر از هم، چیده شده است.

با ملاحظه وضعیت آب و هوا و آلودگی هوا، جهت بهبود وضعیت تنفس افراد، تمهیدات لازم از جمله تهویه مناسب، باز کردن درب و پنجره ها و ... اندیشیده شده است.

محل اصلی ورودی داوطلبان به سالن امتحان، به صورت مشخص و به فاصله مناسب از یکدیگر علامتگذاری شده است و داوطلبان باید روی هر خط و با رعایت فاصله اجتماعی مناسب مشخص شده (حداقل یک متر) برای ورود به سالن امتحان قرار گیرند.

حوزه و تمامی تجهیزات، قبل از برگزاری هر نوبت از آزمون ضدعفونی می شود.

استقرار آمبولانس و تیم پزشکی با هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در هر استان و آماده باش مراکز بهداشتی و درمانگاه های شهرستان ها، در روزهای برگزاری آزمون و حوزه های رفع نقص کارت داوطلبان پیش بینی شده است.

بازرسی ­بدنی داوطلبان با استفاده از گیت دستی بوده و فرد متولی به لباس گان، ماسک سه ­لایه، شیلد و دستکش لاتکس مجهز خواهد بود.

اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می شود نظیر صندلی ها، دستگیره درها و شیرآلات سرویس بهداشتی و... قبلا تمیز و ضدعفونی شده است و این عمل در طول برگزاری آزمون در هر نوبت انجام می شود.

پاکسازی و گندزدائی مخازن اصلی و فرعی سوالات در استان ها و شهرستان ها، با نظارت نمایندگان تام الاختیار، حفاظت آزمون استان ها و نماینده ناظر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، حداقل یک هفته قبل از برگزاری آزمون انجام می­ شود.

در صورتی که داوطلبان در داخل حوزه امتحانی، بسته به شرایط محل برگزاری آزمون با سرویس عمومی (اتوبوس، مینی بوس و یا سواری ون) جابجا شوند، صندلی ها و فضای داخلی این وسایل نقلیه در هر نوبت آزمون ضدعفونی شده و برای رعایت فاصله گذاری، از یک سوم تا یک چهارم ظرفیت خودرو استفاده می­ شود.

فضای مناسب برای داوطلب دارای معلولیت با رعایت فاصله گذاری در نظر گرفته می شود. منشی داوطلبان نابینا، معلول، ناشنوا و ...ضمن رعایت نکات بهداشتی، حداقل یک متر از داوطلب فاصله خواهند داشت و این داوطلبان با فاصله مناسب از یکدیگر امتحان می دهند.

به تعداد کافی سطل زباله (ترجیحاً دارای درب پدالی با پا) در قسمت ورودی و خروجی حوزه همچنین  مسیرهای پرتردد، در سالن ها و یا کلاس های محل برگزاری آزمون پیش بینی شده است.

به منظور مساعدت به داوطلبان و جلوگیری از ازدحام جمعیت در زمان بازرسی داوطلبان، درب حوزه های امتحانی از ساعت ۶:۳۰ صبح باز می شود.

ضدعفونی مستمر سرویس های بهداشتی در طول آزمون انجام می­ شود.

پذیرایی از داوطلبان به صورت سلف سرویس و ضدعفونی شده در فضای مناسبی که باعث تجمع نشود، انجام و وسایل پذیرایی از قبل ضدعفونی می ­شود.

عوامل اجرایی در هنگام تحویل بسته های سوال و پاسخنامه، از ماسک و دستکش استفاده می کنند و مرتب دست های آنها ضد عفونی می شود.

مراقبان ضمن رعایت نکات بهداشتی، از ماسک استفاده می کنند و فاصله آنها با داوطلبان (حداقل یک متر) خواهد بود.

دفترچه­ های سوال و پاسخنامه در جلسه آزمون به داوطلب تحویل داده می شود و روی زمین قرار نمی گیرد.

بر روی صندلی هر داوطلب در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ یک بسته بهداشتی شامل ماسک، پدالکلی یا ژل ضدعفونی کننده به همراه توصیه های بهداشتی قرار می گیرد.

بنرهای حاوی نکات مهم و بهداشتی توسط سازمان سنجش آموزش کشور تهیه و در حوزه های برگزاری آزمون نصب خواهد شد و داوطلبان باید به این موارد توجه کنند.

محل ­های مجزا در هر حوزه جهت برگزاری آزمون برای داوطلبانی که دارای علائم مشکوک به بیماری هستند، پیش­ بینی شده است. لازم به توضیح است آزمون داوطلبانی که براساس خوداظهاری در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور، دارای بیماری قطعی کرونا هستند در یکی از بیمارستان های تعیین شده با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صرفاً در شهرهای محل آزمون به همراه سایر داوطلبان مبتلا به بیماری کرونا، خواهد بود.

بعد از جمع آوری پاسخنامه ها و دفترچه های آزمون، داوطلبان لازم است با حفظ خونسردی و در آرامش با مدیریت صحیح زمان و با فاصله مناسب، برای خروج از محل آزمون اقدام کنند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: حال که آزمون سراسری در هفته جاری برگزار می شود، بهتر است که موارد زیر را همه با هم رعایت کنیم:

برگزاری آزمون سراسری در زمان تعیین شده با حفظ سلامتی کامل دانش آموزان عزیز خواسته همه والدینی است که فرزند کنکوری دارند. اما باید بدانیم که حفظ سلامتی خود و فرزندان مان تنها به عهده وزارت بهداشت، سازمان سنجش  و سایر سازمان های دولتی مسئول نیست. سهم عمده ای از حفظ سلامتی به عهده خود ماست که با آموزش درست و رعایت نکات بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی، ضامن سلامتی خود، خانواده و سایر هموطنان باشیم.

بر این نکته واقف باشیم که با رعایت این نکات، انتقال بیماری حتی در صورت وجود افراد مشکوک، در اطرافمان به حداقل ممکن خواهد رسید.

اول چند نکته برای والدین

از قبل محل آزمون را شناسایی کنید و از ساعات اولیه برای رسیدن به محل استفاده کنید تا مانع تجمع فرزندان در درب ورودی شود.

ایستادن جلوی درب محل آزمون، تاثیری در نتیجه کنکور فرزندان مان ندارد. فقط سلامت شما و دیگران را به خطر انداخته، پس لطفا جلوی محل آزمون تجمع نکنید.

در صورت داشتن ماشین شخصی، ترجیحاً در ماشین خود در فاصله ای دورتر از حوزه که قبلاً با فرزندتان هماهنگ کرده ­اید، منتظر بمانید.

 از تجمع در کنار سایر والدین و صحبت با آنها در طول آزمون جدا بپرهیزید.

حتما از ماسک استفاده کنید.

و اما خود داوطلبان...قبل آزمون

برای تحمل بهتر ماسک در آزمون اصلی، از هم اکنون روزی چند ساعت مداوم در منزل ماسک بزنید.

از هم اکنون تا روز آزمون کمتر بیرون بروید و با افراد دیگر تماس نداشته باشید.

 مداد، پاک کن و مدادتراش به تعداد کافی همراه ببرید تا مجبور به قرض کردن و ضد عفونی مجدد آنها نباشید

به تعداد کافی دستمال کاغذی و دستکش یک بار مصرف برای موارد ضروری مانند رفتن ضروری به سرویس بهداشتی با خودتان داشته باشید.

بردن یک ماسک اضافه و یک کیسه پلاستیکی فریزری برای نگهداری ماسک استفاده شده ضرری ندارد و بهتر است همراه داشته باشید.

استفاده از شیلد هم در هنگام ورود و خروج محافظت بیشتری ایجاد می کند .

فرم خود اظهاری سلامت به نشانی https://salamat.gov.ir را با دقت تکمیل کنید.

در محل آزمون

داوطلبان در هیچ تجمعی در داخل سالن و حیاط محل آزمون شرکت نکنید.

با دیگران صحبت نکنید و با دوستان تان از راه دور احوالپرسی کنید.  

دست ­به سایر سطوح و صندلی ­دیگران نزنید و در طول­ حرکت، دست ­ها را در هم قلاب کنید تا با جایی تماس پیدا نکنند.

قبل از آزمون و بلافاصله بعد از آزمون دست های خودتان را با محلول، ژل ضد عفونی یا پدالکلی تمیز کنید.

تا پایان آزمون به صورت و چشم های تان دست نزنید.

 در مورد ماسک

قبل از ورود به حوزه، در طول برگزاری آزمون و بعد از پایان آزمون و تا رسیدن به منزل ماسک حتما بزنید.

از ماسک های فیلتردار استفاده نکرده و حتما از ماسک معمولی سه لایه استفاده کنید. توجه داشته باشید که ماسک باید بینی و دهان تان را کاملا بپوشاند.

پذیرایی:

زمان برای خوردن و آشامیدن را به حداقل برسانید تا مدت زیادی بدون ماسک نمانید. قبل از خوردن و آشامیدن دست ها را مجدد ضد عفونی کنید.

طوری برنامه ریزی کنید تا نیازمند استفاده از سرویس بهداشتی نباشید اما در صورت ضرورت از دستکش یک بار مصرف، محلول ضد عفونی و ماسک استفاده کنید.

بعد از آزمون

بحث ­در مورد آزمون و سوالات ­آن را ترجیحا از طریق­ تلفن یا شبکه­ های اجتماعی، هنگامی­ که به­ منزل رسیدید، انجام دهید.

ماسک های استفاده شده را در خیابان رها نکنید.

بلافاصله بعداز خروج از حوزه امتحانی به مکانی که از قبل با والدین یا همراه خود هماهنگی کرده اید مراجعه و از تجمع در جلوی حوزه برای حفظ سلامتی خود و دیگران خودداری کنید.

اگر این نکات را رعایت کنید، حتی اگر افراد مبتلا هم در بین شما باشد، احتمال انتقال بیماری به حداقل ممکن می رسد.

به گفته منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کنکور امسال ۵۹ بیمار کرونایی قرنطینه خانگی و یک بیمار بستری در بیمارستان دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کنکور سازمان سنجش وزارت علوم وزارت بهداشت ماسک سازمان سنجش آموزش کشور درمان و آموزش پزشکی برگزاری آزمون استفاده کنید بیماری کرونا آزمون سراسری عوامل اجرایی ماسک استفاده وزارت بهداشت داشته باشید حفظ سلامتی محل آزمون حداقل یک آزمون ها ضد عفونی حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در حال برگزاری است

به گزارش قدس خراسان، رئیس اداره آموزش دانشگاه فردوسی مشهد و نماینده تام الاختیار سازمان سنجش کشور در خراسان رضوی گفت: امروز به عنوان پرجمعیت‌ترین روز کنکور سراسری، ۲۵ هزار و ۲۶۲ زن و ۱۲ هزار و ۹۵۴ مرد در رشته تجربی و در نوبت نخست کنکور خراسان رضوی، با هم رقابت می‌کنند.
داوود قرونه افزود: آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت و آزمون گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی در عصر همین روز برگزار شد و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی هم از صبح امروز جمعه هفتم اردیبهشت آغاز شده است.
۹۱ هزار و ۳۲۶ نفر از داوطلبان کنکور سراسری از خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور در نوبت نخست این آزمون با هم رقابت می‌کنند.
نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ هم روزهای هفتم و هشتم تیر برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تکرار برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری مجدد کنکور سراسری در مناطق سیل‌زده زیرکوه
  • برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در اراک
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در استان همدان
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در همدان
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای کنکوری‌های گرفتار در سیل
  • شرایط برگزاری کنکور نسبت به سال‌های گذشته مناسب‌تر است
  • کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در حال برگزاری است
  • بازدید فرماندار از روند برگزاری کنکور سراسری در حوزه های امتحانی شهرستان سرباز